Rendelőnk szerződött partnere több külföldi Brno meddőségi specialista központnak,
így a pácienseket közvetlenül a legjobb ellátókhoz irányíthatjuk.

MI AZ A LOMBIKBÉBI PROGRAM, AVAGY IVF?

A lombikbébi program azoknál a pároknál történik, ahol a meddőségi kivizsgálás azt mutatta, hogy természetes úton vagy inszeminációval nem jöhet létre terhesség. Ebben az esetben a segítségnyújtás abban rejlik, hogy az anyai petesejt találkozzon az apai hímivarsejttel. Ez ebben az esetben, mivel az anya testén belül valamilyen meddőségi oknál fogva nem tud megtörténni, a petesejtet a szervezeten kívül termékenyítik meg majd ültetik be az anyaméhbe. Ezt hívjuk IVF-nek, vagyis in vitro fertilizációnak.

Hogyan segít a méhtükrözés?

A méh üregének egészsége alapvető feltétele a sikeres terhességnek, erről sajnos a mai napig sokan megfeledkeznek. A kivizsgálás természetesen igen sokrétű, fontos megjegyezni, hogy az ambuláns méhtükrözés vagy office hiszteroszkópia a meddőségi kivizsgálás elengedhetetlen része.

A méhtükrözés során a meddőséggel küzdő pároknak nyújtunk segítséget a nyakcsatorna, a méh, illetve a petevezetékek teljeskörű átvizsgálásával. A felmerülő problémákat, mint polip, mióma, méhsövény vagy más néven szeptum, valamint a méh egyéb alaki eltérése, illetve a méh nyálkahártyájának kóros elváltozásai, mint krónikus méhnyálkahártya gyulladás célzottan vizsgálhatók, továbbá kezelhetők fájdalommentesen, káros következmények nélkül. Bármilyen eltérés is van a méh üregén belül, az a terhességet a legtöbb esetben akadályozza vagy vetélés történik.

Amennyiben az ambuláns méhtükrözés során a méh eltérésének korrekciója megtörtént, úgy a vizsgálatot követően a terhesség vállalásával nem kell újabb hosszú időszakot várnia a méh esetleges regenerálódása miatt, az elváltozás típusától, illetve a kezelési módoktól függően ez akár már a következő hónapban lehetséges.

Az ambuláns méhtükrözés előnye az altatásban végzett műtétekhez képest, hogy nem szükséges méhszáj tágítás, mely durva beavatkozás, így roncsolja a kötőszövetet és izomrostokat. Ez utóbbiak épsége a sikeres terhesség egyik alapfeltétele. Az office hiszteroszkóp átmérője kevesebb mint a fele az altatásban használt eszközöknek, így a tágítás szükségtelen. A további előny az altatás elkerülése, mely felesleges kockázat a hölgy páciensek számára. Altatás nélkül a beavatkozás maximum 30 perc, így nem kell több nap az altatószerek komplett lebomlásának.

A méhtükrözés áráról az
árlistánkban tájékozódhat!

Kapcsolódó videóink

Sikertelen IVF okainak feltárása méhtükrözéssel

Egészséges méhüreg vizsgálata méhtükrözéssel

Együttműködő partnerünk

Együttműködő partnerünk a brnói Unica Klinika, mely Európa egyik legmodernebb reprodukciós klinikájaként 1991 óta segíti a gyermekre vágyó párokat. Az intézmény a világ legújabb meddőségi kezelési technológiáit ötvözi a termékenység holisztikus megközelítésével. Büszkék vagyunk rá, hogy az office hiszteroszkópia segítségével hozzájárulhatunk a kezelések eredményességéhez.