Mikor kell a beavatkozást elvégezni?

A beavatkozást a menzesz első napjától a 12 napig lehet elvégezni. Később a méhnyálkahártya vastagsága miatt már nem érdemes, mert nem megfelelő a műtét szempontjából.

Mikor kell jelentkeznem a vizsgálatra?
A beavatkozásra a menzesz első napján érdemes jelentkezni telefonon 08:00 és 14:00 között, vagy amennyiben hétvégén kezdődik a ciklus, úgy lehetőség van e-mailben foglalni időpontot a weblapon található felület segítségével.
Hogyan tudok bejelentkezni a vizsgálatra?
A vizsgálatra telefonon tud bejelentkezni hétköznap 08:00-14:00-ig. Amennyiben a menzesz első napja hétvégére esik kérjük keressen minket a következő hét első munkanapján!
Mikor jelentkezzek, ha folyamatos vérzésem van, vagy ha rendszertelen a ciklusom, illetve esetleg egyáltalán nincs vérzésem?
Ezekben az esetekben nincs szükség várakozásra, a beavatkozás a legtöbb esetben a leghamarabbi szabad időpontban elvégezhető.
Szabad-e ennem-innom a beavatkozás előtt?
Mivel a beavatkozás altatás nélkül történik, ezért étkezés, ivás megengedett a vizsgálat előtt. Úgy lehet érkezni, mintha egy sima rákszűrésre érkezne.
Szükséges-e vérvétel a beavatkozás előtt?
A beavatkozásaink előtt vérvétel nem szükséges.
Mennyi idő a beavatkozás, mennyi időt kell a rendelőben eltöltenem?
A beavatkozás 10 perctől 30-40 percig tarthat. A rendelőben maximum egy órát töltenek pácienseink a konzultációval együtt.
Tágítják-e a méhszájamat a beavatkozás során?
Nem szükséges a méhszájat tágítani az ambuláns méhtükrözés során, ellentétben az altatásban végzett műtétekkel.
Vezethetek-e a beavatkozás után, utazhatok-e tömegközlekedéssel?
A beavatkozás után nyugodtan vezethet, de mivel orvosi beavatkozásra jön, előfordul izgalom, ezért tanácsoljuk, hogy kísérővel érkezzen, aki társaságot, nyugalmat biztosít a beavatkozás előtt, esetleg segít a vezetésben, hogy azzal se kelljen törődnie.
Szükséges-e kísérő a beavatkozáshoz?
A beavatkozás előtti természetes izgalom miatt egy törődő kísérő segíthet ellazulni, a társaság ilyen esetben jótékony.
Jár-e fájdalommal a beavatkozás?

A beavatkozások nem járnak fájdalommal. A beavatkozásoknál a páciensek esetegesen menzesszerű görcsölésről számolnak be. A páciensek kérésére természetesen lehetőség van számos fájdalomcsillapítási lehetőség igénybevételére(DINOX-ismert nevén nevetőgáz, orvosi gáz, mely nem altat, csak szorongást old, Lidocain spray, Lidocain-Ultracain infiltrálás, Lidocain zselé)

Tudok-e másnap dolgozni a beavatkozás után?

Az ambuláns beavatkozás után másnap nyugodtan dolgozhat, semmilyen korlátozás nincs.

Szabad-e közösségi fürdőbe mennem, kirándulnom, bicikliznem, repülnöm a beavatkozás után?
Azok után a beavatkozások után, melyek nem járnak mintavétellel, a beavatkozást követően nincs semmilyen korlátozás. A mintavétellel, polyp, mióma, söveny műtéteknél, biopsziáknál, mivel minimális vérzés előfordulhat, a vérzés megszűnéséig fürdőbe menni nem ideális, de egyéb korlátozás nincs.
Mennyi idő alatt kapom meg a szövettani eredményt?
Az eredmények általában 2-3 hét alatt készülnek el.
Küldenek e-mail-t a szövettani leletemről?
A leletek automatikusan felkerülnek az EESZT felhő alapú rendszerbe, így önnek bármikor elérhetőek a jövőben. Kérésre e-mailben továbbítjuk a leletet.
Meddig tartat a vérzés a beavatkozás után?
A vérzés a legtöbb esetben másnapra megszűnik, de nagyobb képletek eltávolításánál esetleg pecsételés előfordulhat akár a következő ciklusig.
Mikor eshetek teherbe a beavatkozások után?
Amennyiben csak diagnosztikus vizsgálat történik, akár a következő hónapban megtörténhet a teherbeesés. Amennyiben műtétet végzünk a teherbeesés ideje a beavatkozás típusától függ, de a legtöbb esetben maximum 2 ciklus várakozás szükséges.
Elvégezhető-e egyéb vizsgálat ( rákszűrés, chlamydia szűrés, egyéb általános vizsgálat) a beavatkozás előtt, amire aktuális szükségem van?
A beavatkozás előtt minden évenként szükséges vagy aktuálisan javasolt vizsgálat elvégezhető.
Mi van, ha kiderül, hogy más problémám van, mint amit eredetileg diagnosztizált a beküldő orvosom?
A vizsgálat során amennyiben váratlan leletre derül fény, a problémát a páciensünkkel történő egyeztetést követően, amennyiben a páciens szeretné és az méhtükrözéssel gyógyítható, azonnal orvosoljuk. Amennyiben a betegség más úton gyógyítható a továbbiakra javaslatot teszünk és amennyiben a páciens szeretné egyéb műtéti megoldással segítünk.