A meddőség miatt segítségre szoruló párok egy részénél a petevezeték elzáródása miatt nem jön létre terhesség vagy a pár férfi tagjának spermiumainak valamely eltérése csökkenti a természetes úton létrejött terhesség esélyét.

Az asszisztált reprodukcióban dolgozó specialisták lehetőségeinek fejlődésével a megfogant terhesség esélye folyamatosan nő, melynek alapfeltétele a gondos kivizsgálás.

A méhtükrözés során a legjobb megoldást választva lehetőségünk van megítélni a petevezetékek átjárhatóságát, a nyakcsatorna és a méh üregét egy alkalommal, pontos diagnózist adva. Az egészséges méh elengedhetetlen feltétele a sikeres terhességvállalásnak, melynek vizsgálata fájdalommentesen, idegen anyagok használata, röntgensugárzás, illetve káros következmények nélkül elvégezhető, így biztos háttérrel indulhat az asszisztált reprodukciós eljárás.

Átjárható petevezeték esetén inszeminációval létrejöhet terhesség a vizsgálatot követően. Lezárt petevezetékek esetén a pácienst a megfelelő helyre irányítjuk a lehető legrövidebb úton.

A méhtükrözés áráról az
árlistánkban tájékozódhat!

Kapcsolódó videóink

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat

Meddőség kezelése polip eltávolítással