Dr. Török Péter

szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai adjunktus

1975-ben születtem Debrecenben, orvosi diplomámat a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem, majd ezt követően a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Női Klinikáján helyezkedtem el, ahol azóta is dolgozom. A klinikusi munka részeként a gyógyítás és oktatás mellett elkötelezett híve vagyok a tudományos munkának és kutatásnak. Ez utóbbi eredményeként 2014-ben PhD fokozatot szereztem, majd 2021-ben habilitációmat teljesítettem.

A szakvizsga megszerzése után feleségemmel létrehoztuk és elindítottuk az Óvárosi Nőgyógyászati Magánklinikát. Elsődleges szempont a magánellátás megkezdésében a páciensek kényelmes, európai szintű környezetben és színvonalon történő ellátása volt. A klinikai teljeskörű (ambuláns és bent fekvő) ellátása mellett, magánellátásban ambuláns tevékenységet és a Tritonlife magánkórházban fekvőbeteg ellátást (műtétek) folytatok. Emellett számos tudományos társaság tagja vagyok jelenleg is: a Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társasága vezetőségi tagja, az ISGE Hiszteroszkópos Munkacsoportjának tagja, a Global Congress on Hysteroscopy nemzeti képviselője, az International Hysteroscopy Congress nemzeti képviselője, a Hungarian Congress on Hysteroscopy elnöke, a Debreceni Egyetem KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Reproduktív Munkacsoport vezetője.

A pályám kezdetétől fogva érdeklődöm a meddőség és az endoszkópos műtétek iránt. Korunk egyik fontos nőgyógyászati betegsége, az endometriózis kiemelt szerepet kapott kutatói munkám során, továbbá a témával kapcsolatban rendszeresen veszek részt továbbképzéseken és aktív szerepet vállalok az ezzel kapcsolatos betegellátásban is.

közel 20 év tapasztalat az ambuláns méhtükrözés terén

Az endoszkópos műtéti módszerek közül a méhtükrözés, más néven hiszteroszkópia áll az érdeklődésem középpontjában. Az ambuláns körülmények között végzett méhtükrözés 2008-as magyarországi bevezetése, mely a nevemhez fűződik, nagy áttörést jelentett hazánk betegeinek ellátásában. Több, mint 15 év tapasztalattal rendelkezünk a beavatkozásokat illetően, emellett az ambuláns méhtükrözés témakörben számos kutatást, nemzetközi publikációt, előadást tudhatunk magunkénak. Az eljárással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket az orvosképzés több szintjén (hallgatók, szakorvosok) kurzusok, tanfolyamok formájában osztjuk meg a résztvevőkkel, illetve Magyarországon elsőként nemzetközi kongresszus szervezésével próbáljuk minél szélesebb körben elérhetővé tenni.

Fókuszálva a méhűr kivizsgálására és kezelésére, mely rengeteg kórkép (meddőség, vetélés, vérzészavarok) kiindulópontja lehet, nemzetközi együttműködések, tudományos rendezvények látogatásával törekszem arra, hogy az ellátás világszínvonalon, az elérhető legmodernebb módszerekkel és elvek mentén történjen.